Гърция ще подготвя украински пилоти за управление на изтребители F-16, предава

...
Гърция ще подготвя украински пилоти за управление на изтребители F-16, предава
Коментари Харесай

И Гърция ще обучава украински пилоти за изтребители F-16

Гърция ще приготвя украински водачи за управление на изтребители F-16, предава Ройтерс. По време на срещата Балкани-Украйна украинският президент Володимир Зеленски не посочи детайлности към подготовката на водачите.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11529
Във форума присъединяване са взели и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Володимир Зеленски е провел среща с българския министър председател Николай Денков.

Според обявата двамата са говорили за в допълнение съдействие, защитата в Черно море и обезпечаването на различни коридори за доставка на зърно.

11 страни от „ обединението F-16 “ оповестиха, че образованията ще стартират в Дания и Румъния.

Дания и Нидерландия към този момент потвърдиха, че ще дават първите бойни самолети, само че след осъществяването на избрани условия.

„ Те включват сполучливо селекциониран, тестван и подготвен украински личен състав и водачи, нужни разрешителни, инфраструктура и логистика “, се прецизира в известието от Министерството на защитата на Дания.

Освен образованието на водачите и приемането на изтребителите Украйна би трябвало да извърши и други условия, с цел да могат да влязат в употреба самолетите. Това е обезпечаването на техническа и логистична поддръжка, наземно съоръжение и инфраструктура. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР